Info

Hvordan virker ett Hoverboard?

Vi får mange spørsmål om hvordan et hoverboard fungerer, hva er inni de? Hvordan balanserer det osv.
Ja, hva er det egentlig som er inni brettet som sørger for at du kommer deg trygt rundt om? Er det magi?
Dette skal vi nå prøve å oppklare litt for dere.

Først, det viktigste er at komponentene innvendig er av god kvalitet. Vi i sidewalk.no bruker kun kvalitets leverandører som Samsung og TaoTao.
Når det gjelder å lære om hvordan hoverboards opererer, er det flere forskjellige ting du trenger å lære om denne prosessen før du forstår nøyaktig hvordan de beveger seg.

Komponenter:
Trykkputer
LED lys
Ladeport
Batteri
Strømbryter
To infrarøde sensorer
Hovedkort
Gyro x2stk
Aluramme
Kontroller lys

Alle disse komponentene har alle en viktig rolle for at du skal kunne benytte hoverboardet på en enkel og intuitiv måte.

Hjul/motor
Visste du at begge motorene på hoverboardet sitter inni hjulet? Det er også inni hjulet hastighets sensoren sitter. Antall RPM (runder pr. minutt) blir oppfattet og sendt til hovedkortet. Hovedkortet oppfatter da hastigheten og signalene ifra gyroene.

Hovedkort

Etter at informasjonen er sendt til hovedkortet som du ser ovenfor, vil det starte og prosessere data. Informasjon som RPM, hastighet og tilt informasjon blir alt prosessert i en ekstrem hastighet.
Etter at data er prosessert sender hovedkortet beskjed ut igjen til motorene om nødvendig handling.

Gyro
Gyroene har den viktigste oppgaven i ditt hoverboard. Alle hoverboard har to gyroer som hoverboardet får informasjon om tilt og akserelasjon. Dette er data som også blir sendt til hovedkortet og prosessert.
Gyroene har også jobben med å holde deg i vater. Gyroene kan komme ut av nivå og vi anbefaler deg å daglig kalibrere hoverboardet. Sjekk våre FAQ sider om hvordan du gjør dette.

Batteri
Også en viktig del i ditt brett. Batteriene er svært kraftige og er Lithium Ion basert. Du trenger denne kraften så motorene klarer og bære vekten av deg.
Ved kjøp av Hoverboard er batteriet noe du bør sørge for er av god kvalitet. Vi benytter kun batteri som er CE merket og av velkjente produsenter som Samsung.

Trykkputer
Trykkputene er plassert på toppen av hoverboardet hvor du står med dine føtter. Under trykkputene er det to gummi knapper. Når du trakker opp på brettet presses gummi knappene ned i sensorer. Med dette brytes en infrarød LED sensor. Brettet vet da at du står på det og starter å balansere.